Minna Mäkiranta

Koulutus:

Sosionomi-opiskelija (AMK)

Ohjaaja

minna.makiranta@nemova.fi

Tässä on Minna. Minna on ammatiltaan Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja ja opiskelee nyt kolmatta vuotta sosionomiksi. Hän on jo lapsena haaveillut lasten ja nuorten kanssa työskentelystä ja sen myötä ajautunut alalle. Minnalla on kokemusta perusnuorisotyöstä, sijaishuollosta ja tukihenkilötoiminnasta kahdeksan vuotta. Suurimman osan kokemuksestaan Minna on työskennellyt vaativan laitoshoidon yksiköissä nuorten kanssa. Leiri- ja retkitoiminnasta hänellä on myös kokemusta.

Minna tekee työtä suurella sydämellä ja kohtaa jokaisen yksilönä. Hän uskoo, että jokaisesta on mihin tahansa ja tästä saattaa muistuttaa nuorta melkeinpä ärsyttävyyteen saakka. Minna on tarvittaessa jämäkkä ja asettaa rajoja. Luottamussuhde asiakkaan ja työntekijän välillä on Minnalle elintärkeä työkalu.  Minnalla on hyvä tuntemus ja kokemus itsenäistyvien nuorten matkaan lähettämisestä ja heidän tukemisestaan. Minna ei tee asioita asiakkaan puolesta vaan kärsivällisyydellään tsemppaa niin pitkään, että työ kantaa hedelmää ja asiakas itse vahvalla tuella saa asioita hoidettua. Hän myös pyrkii tukemaan asiakkaiden perhe- ja läheissuhteita parhaalla mahdollisella tavalla.

Lisäkoulutusta Minnalta löytyy mm. Ratkaisukeskeinen työskentely haastavien lapsiperheiden parissa, -Taidelähtöiset ohjaustavat, sekä Traumahäiriöt ja vakauttaminen.

Luonteeltaan Minna on iloinen, sosiaalinen, huumorintajuinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva, eikä pelkää tarttua hankalaankaan asiaan!

Minnalle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe ja ystävät sekä luonto ja musiikki. Muu kulttuuri on myös hänen mieleensä. Liikuntaakin Minna harrastaa vapaa-aikanaan eri muodoissa aina uinnista luontopoluilla rämpimiseen. Näitä kaikkia menetelmiä Minna käyttää mielellään myös työssään.

 

Asiakkaiden palautteita:

Minna on kannustava, toiminnallinen ja joustava mutta tarvittaessa osaa vetää rajan ja olla tarkka ja vaativakin. Ymmärtää myös nuorten näkökulmia asioissa. (Nuori, 17v.)

Määrätietoinen, ammattitaitoinen, AITO, lämmin ja empaattinen. Osaa tukea erilaisia persoonia. Kaunis ajatusmaailma. Silloinkin kun en itse jaksanut nähdä lapsessani mitään hyvää niin, sinä näit ja jaksoit ja patistit ja välitit. Minna on myöskin vaatimaton, helmi ihmisenä- tukijana ja ammattilaisena. Hän omaa hyvän mielikuvituksen ja taidon luovia, joustaa ja osaa ratkaista vaikeitakin tilanteita. Hän on myös selkeä ja kertoo asiat niin, että kaikki asianomaiset ymmärtävät. (Erään nuoren äiti)

Ota yhteyttä Minnaan