Minna Mäkiranta

Koulutus:

sosionomi (AMK)

Ohjaaja

minna.makiranta@nemova.fi / 0449886782

Tässä on Minna. Minna on ammatiltaan sosionomi, sekä aiemmalta koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Hän on jo lapsena haaveillut lasten ja nuorten kanssa työskentelystä ja sen myötä ajautunut alalle, unelma-ammattiinsa. Minnan vankka työkokemus lasten ja nuorten kanssa tehtävästä työstä on rakentunut perusnuorisotyöstä, sijaishuollosta ja tukihenkilötoiminnasta jo lähes yhdeksän vuoden ajalta. Suurimman osan kokemuksestaan Minna on työskennellyt sijaishuollossa, vaativan laitoshoidon yksiköissä nuorten kanssa.

Minna tekee työtään suurella sydämellä ja kohtaa jokaisen lapsen ja nuoren yksilönä. Hän uskoo, että jokaisen lapsen ja nuoren siivet kyllä kantavat, kunhan he saavat oikeanlaista tukea ja turvaa elämän polulla. Minna on tarvittaessa jämäkkä ja asettaa rajoja mutta myös huumori ja mielekäs yhteinen tekeminen on yksi tärkeimmistä työkaluista lasten ja nuorten kanssa työskennellessä. Luottamussuhde asiakkaan ja työntekijän välillä on Minnalle elintärkeä työkalu.

Minnalla on hyvä tuntemus ja kokemus itsenäistyvien nuorten matkaan lähettämisestä ja heidän tukemisestaan. Minna ei tee asioita asiakkaan puolesta vaan kärsivällisyydellään tsemppaa niin, että työ kantaa hedelmää ja asiakas itse vahvalla tuella saa asioita hoidettua niin, että osaa käyttää taitojaan myös jatkossa. Minnan työn tärkeimpänä tavoitteena on olla lapselle tai nuorelle turvallinen aikuinen. Hän tukee myös asiakkaiden perhe- ja läheissuhteita parhaalla mahdollisella tavalla.

Minna on hankkinut lisäkoulutusta työnsä tueksi seuraavanlaisesti: Ratkaisukeskeinen työskentely haastavien lapsiperheiden parissa, Taidelähtöiset ohjaustavat, sekä Traumahäiriöt ja vakauttaminen.

Luonteeltaan Minna on iloinen, sosiaalinen, huumorintajuinen ja kaikkien kanssa toimeen tuleva ja on valmis tarttumaan asiaan kuin asiaan!

Minnalle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe ja ystävät sekä luonto, liikunta ja musiikki. Muu kulttuuri on myös hänen mieleensä. Hän käyttää työssään mielellään näitä kaikkia menetelmiä lapsen ja nuoren tarpeet ja tavoitteet huomioiden.

 

Asiakkaiden palautteita:

Minna on kannustava, toiminnallinen ja joustava mutta tarvittaessa osaa vetää rajan ja olla tarkka ja vaativakin. Ymmärtää myös nuorten näkökulmia asioissa. (Nuori, 17v.)

Määrätietoinen, ammattitaitoinen, AITO, lämmin ja empaattinen. Osaa tukea erilaisia persoonia. Kaunis ajatusmaailma. Silloinkin kun en itse jaksanut nähdä lapsessani mitään hyvää niin, sinä näit ja jaksoit ja patistit ja välitit. Minna on myöskin vaatimaton, helmi ihmisenä- tukijana ja ammattilaisena. Hän omaa hyvän mielikuvituksen ja taidon luovia, joustaa ja osaa ratkaista vaikeitakin tilanteita. Hän on myös selkeä ja kertoo asiat niin, että kaikki asianomaiset ymmärtävät. (Erään nuoren äiti)

Ota yhteyttä Minnaan