Nemova-talo

Nemova-talo

Nemova Oy on lastensuojelun avohuollon innovatiivinen kehittäjä. Olemme yhdistäneet kotona ja laitoksessa tehtävän avoperhekuntoutuksen parhaat elementit, ja tuoneet ne Nemova-taloon. Nemova-talon toimintamuotoja tukevat keittiö, sauna, pyykkitupa, pihatalo, puutyöpaja, aistihuone, kasvimaat, askartelu- ja pelihuoneet. Lisäksi pihalta löytyy trampoliini, grillikatos ja riippumattoja. Nemova-talossa on isot tilat vertaisryhmien, kokousten ja isompien palaverien järjestämiseen. Sijaintimme on lähellä Turun keskustaa, joka mahdollistaa nopeat siirtymät asiakastyössä, mutta myös mikroretkeilyn lähiympäristössä (kts. mikroretket).

 

Ammatillinen tukihenkilötoiminta, perhetyö, nepsy ja vertaisryhmät toteutuvat terapeuttisin menetelmin kodinomaisessa ympäristössä. Vuosien avohuollon työn jälkeen uskomme yhdessä oloon, yhdessä tehdyn ruoan ja takkatulen luomaan lämpöön. Yhdessä toimiminen kehittää reflektiivistä dialogia vahvistaen yksilön ja perheen toimintamalleja. Nemova-talo, yhdistettynä pitkän työhistorian omaavien ammattilaisten tukeen, tarjoaa nuorelle rauhalliset ja turvalliset puitteet itsenäistymisen harjoitteluun. Me emme usko elämys- tai seikkailutehtailuun, vaan arkiset toimet (ruoan laittaminen, pyykkihuolto, pihatyöt ja muut kodin askareet) vahvistavat asiakkaiden itsetuntemusta ja uskoa omiin taitoihin pidemmällä aikavälillä, ja antavat henkilökohtaisia onnistumisen kokemuksia. Nemova työskentelee edelleen myös lasten, nuorten ja perheiden kotona ja heidän toimintaympäristöissään, mutta työ yhdistettynä Nemova-talossa toimimiseen tuo mukaan kuntouttavan työn menetelmiä asiakastyön tavoitteiden saavuttamiseen.

 

Voimme sanoa, että olemme uranuurtajana luoneet avoperhekuntoutuksen uuden työskentelymallin. Arjen vahvistaminen vahvistaa yksilön ja yhteisön laajempaa toimivuutta!

Nemova-talo sijaitsee osoitteessa Pirttilähteenkatu 5, aivan Turun Länsikeskuksen vieressä.