Nemova – talo elämän keskellä

 

 Kesäinen tervehdys nemovalaisilta! 

Täällä me olemme, edelleen elossa ja pystyssä näiden raskaiden koronarajoitusten ja aikojen jälkeen. Elämä jatkuu ja niin myös Nemovan kehitys. Kehitys on aina muutosta – ja Nemovassa se konkretisoituu 1.7.2021, jolloin muutamme uusiin toimitiloihimme! Uusi toimitilamme on avara omakotitalo rauhallisella alueella, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Lisäviihtyvyyttä tuo toimiva piha lisärakennuksineen, jotka ovat myös käytössämme. Pihamme helmi on ”aistitalo”, joka sopii erityisesti aistiyliherkkien ja traumataustaisten lasten ja nuorten kuntoutukseen.

Nemova pääsee kotiin

Meille kotiin pääseminen tarkoittaa muun muassa entistä toimivampia perhekuntoutuksen malleja. Muuton myötä pystymme soveltamaan ja toteuttamaan avohuollon tukitoimia terapeuttisin menetelmin kodinomaisessa ympäristössä sekä mahdollistamaan arjen taitojen kehittymiseen  arkisessa ympäristössä.

Nemovassa vuosien avohuollon työn jälkeen, uskomme yhdessäoloon, yhdessä tehdyn ruuan ja takkatulen lämpöön. Kalliit ulkopuolisten tuottamat elämykset ovat usein monien perheiden saavuttamattomissa, ja monesti lapset ja nuoret toivovatkin tapaamisilla arkisia pieniä asioita, yhdessäoloa.  Tylsiltä tuntuvat asiat arjessa ovat monesti lopulta niitä arvokkaimpia taitoja, varsinkin kun nuori lopulta itsenäistyy.  

Toimitilamuutos auttaa meitä tukemaan asiakasperheitämme entistä paremmin. Nemovassa harjoittelemme perheen arjen taitoja, ja tavallista ja turvallista yhdessäoloa. Avainasemassa on perheen keskinäisten vuorovaikutustaitojen kehittäminen Nemovan korkeakoulutettujen ammattilaisten tukemana. Yhdessä toimiminen kotoisassa ympäristössä ja arkeen kuuluvien askareiden parissa auttaa kehittämään reflektiivistä dialogia ja perheen toimintamalleja. Arjen toimivuuden kehittäminen voi jo ratkaista tai ainakin tasoittaa huomattavasti perheen sisäisiä ristiriitoja ja negatiivisia tunteita.

Lapsille ja itsenäistymisen kynnyksellä oleville nuorille pystymme uudessa toimintaympäristössämme tarjoamaan monia mahdollisuuksia oppia aivan tavallisessa elämässä tarvittavia taitoja. Työntekijöiden tuella tehdyt askareet antavat nopeasti onnistumisen kokemuksia, kohottavat itsetuntoa ja lisäävät vuorovaikutustaitoja. Tällaisia tehtäviä voivat olla esimerkiksi puutarhanhoito, askartelu, ruuanlaitto ja pyykinpesu. Kodinomainen ympäristö tarjoaa myös luontevat puitteet käsitellä tapaamisissa taloushallintaa, yleistä siisteyttä ja hygieniaa, sekä terveellisiä elintapoja ja päivästruktuureja. Toimivien arjen struktuurien hallinta kantaa paljon pidemmälle kuin elämystehtailu.

Muun ympäristön tarjoamia elämyksiä ja kokemuksia emme toki ole sulkeneet kokonaan pois työskentelystämme. Kun niiden aika on, on se hohdokasta, ja nousee lapselle ja nuorelle arvoonsa!

 

Nemova palvelee asiakastavoitteet edellä jatkuvan kehityksen periaattein

Palveluihimme kuuluvat:
– perhetyö
– ammatillinen tukihenkilötoiminta
– nepsy -valmennus
– jälkihuolto
– uusperheneuvonta
– vertaisryhmätoiminta

Kaikki tukitoimemme räätälöidään asiakaskohtaisesti yhdessä perheen ja sosiaalitoimen kanssa. Toimintaa ohjaavat eettisyys ja Nemovan arvot – kohtaaminen, samanarvoisuus ja rehellisyys. Työskentelyämme ohjaa vahvasti myös PACE -asenne, joka on Daniel Hughesin (2011) kehittämä menetelmä. Sen avulla aikuinen kykenee luomaan turvallisen ja empaattisen yhteyden lapseen. PACE muodostuu sanoista playfulness, accpetanse, curiosity ja empathy eli leikkisyys, hyväksyntä, uteliaisuus ja empaattisuus.

Panostamme työn laadukkaan sisällön lisäksi laadukkaisiin koosteisiin ja hyvään dialogiin kaikkien osapuolten kanssa, jotta voimme varmistaa tavoitteiden toteutumisen. Ylläpidämme, jalostamme ja kehitämme työtämme työntekijöidemme kesken viikoittaisissa tiimeissämme. Yksi nemovalaisen kehitystyön tulos on esimerkiksi mikroretkeily. Se on lähiympäristössä tapahtuva toiminnan muoto, joka on siirrettävissä asiakkaiden kotiin ja arkeen, eikä erillistä budjettia tarvita.

 

Olemme pieni viihtyisä yritys ja sellaisena aiomme pysyä. Pieni organisaatio auttaa pitämään työn hallinnassa, ja luomaan turvallisen ja perheenomaisen ympäristön niin asiakkaillemme kuin työntekijöillemmekin. Haluamme kehittää työmme laatua ja sisältöä siten, että kehitymme Varsinais-Suomen parhaaksi avohuollon toimijaksi.

Tervetuloa kahville paikan päälle ja tutustumaan toimintaamme  AVOIMIEN OVIEN PÄIVÄNÄ 06.08 KLO 11:00-15:00!

Kiitos yhteistyöstä ja kuluneesta, ajoittain jopa raskaasta talvesta.

Odotamme innolla tulevia yhteistyöhankkeita lasten, nuorten ja perheiden hyväksi. ’

Oikein hyvää kesää 2021!

 

Terveisin Nemovan väki

Osoitteemme 1.7.2021 alkaen on:
Pirttilähteenkatu 5
20320 Turku

www.nemova.fi
facebook.com/nemovaoy
linkedin.com/company/nemovaoy
twitter.com/nemovaoy

 

 

Onko sinulla kysyttävää aiheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *