Nuorten ääni – Itsenäisyyspäivä

 

Nuorten ääni – itsenäisyyspäivä

Nemova tahtoo antaa enemmän ääntä myös nuorille. Me Nemovassa koemme, että sosiaalialalla asiakkaat ovat usein heikommassa asemassa ja tällöin myös äänen kuuluviin saaminen on haastavaa. Tämän vuoksi tulemme julkaisemaan uutta artikkelisarjaa, jossa kuulemme nuorien omien näkemyksiä ajankohtaisista aiheista ja käymme keskustelua nuorta puhuttavista aiheista. Alustamme toimii äänitorvena nykykeskustelun varjoon jääville näkemyksille ja kokemuksille.

Toisessa julkaisussamme kysyimme ajankohtaisia kysymyksiä näin itsenäisyyspäivän alla. Aiempaan nuorten ääni -kirjoitukseen teemalla “koulujen aloitus”, voit tutustua tästä.

Mitä Suomi merkitsee?

  • alakouluikäinen lapsi: “Suomi on maa, jossa on lumisia talvia ja kivoja leikkipuistoja. Se on paikka, missä juhlimme syntymäpäiviä ja jouluakin!”
  • yläkouluikäinen lapsi: “Suomi on kotimaani. Se tarkoittaa paikkaa, missä minulla on ystäviä ja perhettä. Se on myös maa, jossa arvostetaan luontoa ja kunnioitetaan perinteitä.”
  • maahanmuuttajataustainen nuori: “Suomi on minulle uusi koti. Se on maa, joka antaa mahdollisuuksia ja jossa on ystävällisiä ihmisiä. Se tarkoittaa myös sopeutumista uuteen kulttuuriin ja opettelua uudesta tavasta elää.”

Mitä itsenäisyys tarkoittaa?

  • alakouluikäinen lapsi: “Itsenaäisyyspäivä on juhla, jolloin sytytämme kynttilöitä ja katsomme televisiosta juhlia. Se tarkoittaa, että saamme juhlia ja olla iloisia!”
  • yläkouluikäinen nuori: “Itsenäisyys on sitä, että meillä on oma valtio, jossa päätämme omista asioistamme. Se on vapautta ja vastuuta samanaikaisesti.”
  • maahanmuuttajataustainen nuori:Se on tärkeä asia, koska se antaa mahdollisuuden osallistua ja kunnioittaa sitä maata, joka on antanut minulle uuden kodin ja mahdollisuuden rakentaa tulevaisuutta täällä

Onko sinulla kysyttävää aiheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *