Nemovan joulukorttipaja ja kävijöille suunnattu kysely

Nemovan työntekijän olivat 16.12. Kauppakeskus Myllyssä vetämässä joulukorttipajaa lapsiperheille, jonka yhteydessä kerättiin vastauksia joulun aikaa koskeviin kysymyksiin. Kävijöiltä kysyttiin kolme nopeaa kysymystä:

1) Miten arvioisit perheen jaksamisen tällä hetkellä? (1 – 5)

2) Koetko stressiä perheen taloudellisesta tilanteesta? (Erittäin paljon – En lainkaan)

3) Kuinka toiveikkaasti suhtaudut tulevaisuuteen? (1 – 5)

 

Vastauksia saatiin yli 60 kpl. Puolet vastaajista arvioivat perheen jaksamisen numerolla 4 (1-5). 20% vastaajista kertoi kokevansa paljon stressiä perheen taloudellisesta tilanteesta, 52% koki tätä stressiä vähän. 25% vastaajista ei kokenut lainkaan stressiä. Melko toiveikkaasti tulevaisuuteen suhtautui 57% vastaajista ja todella toiveikkaasti hieman yli 33%.  Joulua kohti kuljetaan taas poikkeuksellisessa maailmassa, jossa toisaalta korona on pandemianäkökulmasta helpottunut, mutta maailmantilanne sodan ja tämän myötä kasvaneen energiakriisin kanssa herättävät paljon huolta koko väestössä.

Nemovan työntekijät näkevät joulun tasapainotteluna nousseiden hintojen, mutta toisaalta lapsiperheiden pienimpien toiveiden täyttämisen suhteen. Joulu on hyvä läpileikkaus yhteiskunnasta, jossa erilaiset perheet ja taustat näkyvät. Jouluun kohdistuu monesti paljon odotuksia, mutta myös paljon pettymyksiä. Aktiivinen keskustelu erilaisista tavoista viettää joulua ja perhemallien pohtiminen on asiakastyössä noussut esiin.

 

Nemovan  väki toivottaa rauhallista joulun odotusta kaikille!

All comments (2)

Onko sinulla kysyttävää aiheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *