Nemovan linnunpönttötalkoot

”En ole koskaan tehnyt mitään tällaista”, ”Voitko näyttää miten porakonetta käytetään?”

Nemovan tukihenkilöt järjestivät hiihtoloman alkuvaiheessa linnunpönttötalkoot, joihin tarjoutui erinomainen mahdollisuus maskulaisen OmaSauna-yrityksen tuella. OmaSauna tarjosi turvalliset, turvavälit mahdollistavat työskentelytilat, työvälineet, suojavarusteet, sekä materiaalit. Lopputuloksena syntyi kahden päivän aikana lähemmäs kaksikymmentä linnunpönttöä, jotka asiakkaat saivat vietäväksi kotiin.

Linnunpöntöt tarjoavat kololinnuille yöpymis-, suoja- ja pesimäpaikkoja ja niiden hyödyllisyyden lisäksi niiden rakentaminen osoittautui mukavaksi puuhaksi ja pöntön sijaintia valittaessa, niihin muuttavien asukkaiden puuhailuja on mukavaa tarkkailla.

 

”Tykkäsin rakentamisesta, en ole lomalla tehnyt mitään muuta kuin ollut kotona”

Johtuen vallitsevista olosuhteista, Nemovan työntekijät saapuivat porrastetusti OmaSaunan tiloihin, joissa rakennuspuuhat saatiin ohjatusti hoidettua lapsen ja nuoren näköiseksi lopputulokseksi. Rakentelu antoi hyvän aasinsillan keskusteluille oman kodin lähiluonnosta, sen moninaisuudesta ja merkityksellisyydestä ja kontrastista kaupunkielämälle ja sisätiloissa olemiselle. Valmiit linnunpöntöt sai viedä kotiin sellaisenaan ja ripustaa perheen jäsenten kanssa itselle tärkeään paikkaan, mutta vaihtoehtona on myös tukihenkilön kanssa pöntön kiinnitys kodin lähistölle, jolloin niiden seurantaa voidaan toteuttaa myös jatkossa tapaamisilla. Linnunpöntön rakentaminen, ripustaminen puuhun ja sen muutosten seuranta luo pysyviä muistoja niin tukihenkilösuhteesta, mutta myös itsensä toteuttamisesta ja omien vahvuuksien löytämisestä.

Nemovan mikroretkeily keskittyy lähialueiden luonnon tutkimiseen ja siellä liikkumiseen, johon pönttötalkoot linkittyvät osana luonnon ymmärtämistä ja kunnioittamista. Retkeilyä on luonnossa olemista on tärkeä vaalia ja vastuullinen luonnossa oleminen on retkeilyn perustaa, johon Nemova omalta osaltaan kannustaa ja opastaa osana työskentelyä.

 

Nemovan ohjaaja Joona Forsström työn touhussa.

 

 

 

 

Nemova Oy kiittää yhteistyöstä OmaSaunaa. Nemovan projekteja ja uutisia pääset seuraamaan sosiaalisen median kanavien (Facebook, Twitter ja LinkedIn) kautta, sekä näiltä nettisivuilta.

Linnunpönttötalkoot ovat osa kasvatuksellista Nemovan vihreä kevät -teemakokonaisuutta, jolla kannetaan omaa kortta kekoon ilmastotalkoissa ja luonnon arvojen nostattamiseen arkiseen keskusteluun ja yhdessä olemiseen. Voit seurata vihreä kevät -teemaa edellä mainittujen kanavien kautta.

 

Onko sinulla kysyttävää aiheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *