Discord nuorille

Nemovan Discord-kanava tarjoaa uuden yhteydenottoväylän nuorille poikkeustilanteessa. Kanavalla on tarkoitus käydä keskustelua esimerkiksi etäkoulun käytännöistä, koronan herättämistä kysymyksistä, sekä käydä mukavaa keskustelua laidasta laitaan.

Discord on sovellus, joka toimii yleisimmissä käyttöjärjestelmissä sekä nettiselaimessa ja se on mahdollista ladata myös puhelimeen. Sovellus mahdollistaa keskustelemisen kirjoittamalla ja tarvittaessa puhelun tapaan. Kanavalla on mahdollista keskustella kaikkien kanavalle liittyneiden kanssa, sekä lähettää yksityisviestejä.

Kanava on auki toistaiseksi ja Nemovan työntekijä kirjaa aina alkavan viikon alussa, miten on vähintään paikalla, yleensä 3-4 tuntia päivässä. Yksityisviestejä voi laittaa Nemovan työntekijälle myös muina aikoina. Kanava on auki myös näiden aikojen ulkopuolella ja mahdollistaa iltapäiville ja illoille esimerkiksi peliseuran etsimisen tai elokuvasuosituksen jakamisen.

Discordissa toimitaan nimimerkillä, mutta Nemovan työntekijät esittäytyvät julkisesti. Nuoret kertovat itsestään sen verran kuin itse tahtovat, eivätkä Nemovan työntekijät keskustele käyttäjien kanssa oikeilla nimillä tai henkilökohtaisista asioista.

Discord-kutsun saaneille käyttäjille painotetaan yksityisyydensuojaa ennen kutsun lähettämistä ja nuorten huoltajaa on informoitu uudesta alustasta. Kutsun kanavalle saa Nemovan työntekijän kautta, jolloin tässä tilanteessa pystytään rajaamaan käyttäjämäärää kanavalla.