Lehdistötiedote UUDENLAISTA TUKEA LAPSIPERHEIDEN HAASTEISIIN DIGITAALISESTI (vapaa julkaistavaksi heti)

LEHDISTÖTIEDOTE 17.1.2022

Nemova Oy

                                                                                                       Julkaisuvapaa heti

 

Nemova Oy aukaisee 18.1.2022 uuden palvelumuodon Nemonetin, joka tarjoaa sosiaalialan ennaltaehkäiseviä palveluita lapsiperheille netissä osoitteessa https://nemonetti.fi/. Vanhemmat saavat nopeasti ja edullisesti neuvoa ja tukea haastavissa tilanteissa netin kautta asuinpaikasta riippumatta. Nemonetin kautta voi osallistua vertaisryhmäkeskusteluihin sekä tavata ammattilaista yksilökeskustelujen avulla.

 

Nemova Oy on Varsinais-Suomessa toimiva lastensuojelun avohuollon tukitoimia tarjoava yritys, joka on toiminut vuodesta 2016 asti. Nyt Nemonetin kautta laadukas ammattimainen työskentely saadaan ulotettua valtakunnalliseksi toiminnoksi. Tapaamiset sopivat sekä perheille, joilla ei ole lastensuojelun asiakkuutta kuin jo lastensuojelun tukitoimien piirissä olevillekin. Nemonetti -tapaamisiin voi osallistua halutessaan anonyyminä.

 

Koronan pitkäaikaiset vaikutukset näkyvät tilastollisesti lapsiperheissä. Kaksi vuotta on odotettu normaalia elämää, mutta tämä ei odotuksista huolimatta toteudu. Jotta perheissä tilanteet eivät eskaloituisi, tarjoaa Nemova Nemonetin kautta nopeita tukipalveluita”, avaa Nemovan toiminnanjohtaja Mika Rostedt. ”Nemonetti on nopea kanava saada apua ja tukea matalalla kynnyksellä. Nemonetti voi tarjota perheille avaimia arjen haasteissa selviämiseen, palveluneuvontaa, vertaistukea ja vanhemmuuden identiteetin vahvistamista. Nemonetti palvelee myös niitä ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta halua hakeutua yleisten palveluiden piiriin.

 

Nemonetissä työskentelevät Nemova Oy:n ammattilaiset. Nemovan työntekijä Annika Hurme valottaa yksilökeskustelu -palvelun tausta-ajatusta: ”Näkökulmien tarjoaminen ja näiden kuuleminen ulkopuoliselta auttaa hahmottamaan omaa elämää tilanteessa, jossa ihminen kokee olevansa umpikujassa tai vailla ratkaisuja solmukohtiin.

 

Tällä hetkellä muuttuvat rajoitustoimet asettavat lapset ja nuoret ja tätä kautta perheet hyvin hankalaan tilanteeseen koulun, harrastusten ja sosiaalisten suhteiden osalta. Lapsiperheiden oirehtimisesta on kirjoitettu paljon, mutta nämä perheet jäävät tällä hetkellä jo palveluohjauksessakin ”välitilaan”, joka on jo rakenteellinenkin ongelma sosiaalialalla. Nemonetti tarjoaa nopeaa tukea lapsiperheille suoraan, ilman jonotusta tai asiakkuutta”, toteaa Nemovan vastaava ohjaaja Juuso Räihä.

 

Nemonetti on kehitetty ja tehty ihmisille, jotka kokevat tarvitsevansa nopeasti neuvoa, apua ja ohjausta oman elämänsä tai perheensä tilanteeseen. Kalenterista voidaan valita yksilö- tai vertaisryhmäkeskustelu, jotka toteutetaan tietoturvallisesti etäyhteyksin. Pääsylippu keskusteluun voidaan ostaa helposti, ja tapaamisiin osallistutaan omalla tietokoneella tai älypuhelimella. Hintamme ovat erittäin kilpailukykyisiä.

 

Palvelut eivät ole psykoterapiaa, eivätkä KELA-korvauksen piirissä. Nemonetti on rakennettu BusinessFinland -poikkeusrahoituksen avulla, eikä hankkeeseen ole saatu muuta ulkopuolista rahoitusta.

 

Lisätietoja ja lehdistökommentteja antaa Nemova Oy:n toiminnanjohtaja Mika Rostedt

mika.rostedt@nemova.fi

045 179 4055

https://nemonetti.fi/

 

Onko sinulla kysyttävää aiheesta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *