Nemovan mikroretkikesä


Nemova on toteuttanut mikroretkeilyä läpi kesän pienemmillä ja isommilla kokonaisuuksilla aktiivisesti. Kesän kuukausina on tehty yhdessä, mutta huomioiden lasten ja nuorten yksilöllisyydet annettu tilaa myös omalle rauhalle ja luonnon tutkiskelulle.

18.6. Kuhankuono
Kuhankuonolla tutustuttiin Kurjenrahkan kansallispuiston maisemiin, viriteltiin riippumatot ympäri leiriä ja grillailtiin yhdessä.

26.6. Vepsä
Vepsään mentiin yhteysaluksella, jossa saunottiin, grillailtiin ja tutustuttiin saaren eri aktiviteetteihin, kuten uimiseen, soutamiseen ja luonnon ihmettelyyn rotkon tutkailun muodossa.

9.7. Purjehduspäivä
Purjeveneellä lähdettiin Ruissalosta ja vaihtelevien tuuliolosuhteiden päädyttiin Maisaareen Turun saaristossa. Maisaaressa laitettiin tulet ja trangiat, joiden avulla tehtiin myöhäiset lounaat. Tämän jälkeen halukkaat kävivät pulahtamassa meressä ja tutustuttiin saareen pienen kävelyretken muodossa. Paluumatka tarjosi jo parempaa tuulta purjehduksen kannalta ja Airistolla vilkuteltiin ohimenneelle risteilyalukselle.

17.7.
Seilin saareen ajeltiin Rymättylän kautta. Menomatka piti sisällään autoreissun ja lossimatkan ja Hankan saaresta otettiin yhteysalus Seiliin. Seilissä tutustuttiin vanhaan kirkkoon ja perehdyttiin spitaalisaaren värikkääseen historiaan. Ruokaa valmistettiin trangialla kalastuksen lomassa aurinkoisessa kelissä. Saaressa viriteltiin riippumatot varjoon ja geokätköiltiin

24.7. Ryöväriretki
Heinäkuun lopussa lähdettiin Ryövärinholman luolaa tutkimaan Kaarinaan. Kerrottu luolan merirosvohistoriasta ja seikkailtiin näyttävässä luolassa. Tämän jälkeen menty Kuusiston Piispanlinnan raunioille, jossa uitu ja valmistettu trangiaruokaa.

Ryövärinluola
Purjehdus on melko välttämätöntä
Mikroretkeilyn olemus on aktiivinen joutenolo